srijeda, 12. kolovoza 2015.

NAUKA OTRKIVA: Šta KRVNA GRUPA govori o vašim sklonostima i osobinama



Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o pojedincu – koja vrsta hrane i pića vam najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji.


Nedavne studije otkrile su nove karakterne i naučne zanimljivosti koje su tipične za osobe s pojedinom krvnom grupom.

1. Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan’s Institue of Pest Control Technology.

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod njih hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može dovesti do preuranjenog starenja i naglih napada želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

2. Krvna grupa A

Časopis Neuropsychobiology je objavio da osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni da preduzmu šta god da je potrebno, bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

3. Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidljive.

4. Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnoj dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane reč je o saosećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

Izvor: zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar