nedjelja, 16. kolovoza 2015.

MASIRAJTE OVU TAČKU NA TIJELU I DOŽIVITE ČUDO!TAČKA OD STOTINU BOLESTI…


Jedna japanska legenda kaže da je u davna vremena živeo jedan srećan čovjek koji je dobio od svog oca neprocjenjivo znanje – znanje o tački dugovječnosti ili tačke od stotine bolesti. Slijedeći zapovesti svog oca, sin je svakodnevno masirao ovu tačku i doživio je rađanje i smrt nekoliko imperatora.

Masiranje tačaka je jedna od najstarijih metoda liječenja na Istoku, koja broji već nekoliko hiljada godina. Ukupno, ljudsko tijelo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što podsjeća na količinu dana i mjeseci u godini. Djelovanje takve masaže (akupresure, pritiskom prstiju na određene tačke), zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima. U kineskoj medicini tijelo se posmatra kao energetski sistem, tako da kroz masažu može se uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Aktiviranje tačke Zu San Li daje trajni podmlađujući i iscjeljujucći efekat, sprećava starenje. U Kini je ova tačka poznata kao – „tačka dugovječnosti“, u Japanu – „tačka od stotinu bolesti“. Gdje se nalazi ta čarobna tačka (Zu San Li) na našem tijelu?

Tačka dugovječnosti se nalazi ispod čašice koljena. Da bi ste je pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

WDU

Možete je pronaći i na drugi način.

Morate sjesti na pod, pritisnuti čvrsto stopala ka podu i povući ih prema sebi, nepodižući pete od poda. Primjetićete da ispod koljena stvorilo se uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka na koju ste pritisnuli prstom i jeste ta tačcka – Zu San Li.

Za sta je odgovorna ova tačka na našem tijelu i zašto je japanci nazivaju – tačkom od stotine bolesti?

Tačka Zu San Li :

– kontroliše rad organa koji se nalaze u donjoj polovini tijela

– kontroliše rad kičmene moždine u delovima koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, digestivnog trakta, polnih organa, bubrega, nadbubrežne žlijezde.

Uz pomoć masaže tačke Zu San Li moze da se poveća aktivnost nadbubreznih zlezda, najmoćnijih žlijezda koji imaju ulogu glavnog čuvara zdravlja čoveka. One luce u krv adrenalin, hidrokortizon i druge važne hormone.

Ako svakodnevno masirate „tačku dugovečnosti“ , moguće je normalizovati rad nadbubrežnih žlijezda, koje obavljaju sledeće funkcije u organizmu:

– normalizacija krvnog pritiska
– normalizacija glukoze, insulina
– suzbijanje upalnih procesa u organizmu
– regulacija imune funkcije čovjeka

Takođe, masiranjem tačke Zu San Li, možete:

– poboljšati varenje
– liječiti bolesti gastrointestinalnog trakta
– tretirati posljedice moždanog udara

Masaža ove tačke pomoćiće vam da steknete samopouzdanje, prevaziđete stres i napetost, pronaći unutrašnju stabilnost.

Masirajući ovu tačku možete izlečiti mnoge bolesti, uključujući impotenciju, štucanje, zatvor, gastritis, nemogućnost zadržavanja urina.

U velikoj mjeri povećava imunitet, čovjek postaje zdrav i sposoban za život.

Kako možete uticati na „tačku dugovečnosti“

Masirati tačku Zu San Li je bolje u jutarnjim časovima, prije ručka. 9 puta kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Prije početka masaže zauzmite udoban, opuštajući položaj (sjedeći). Umirite disanje i skoncentrišite se na svoje osjećaje. Uronite u stanje harmonije i razumijevanja toga da počinjete proces ozdravljenja. Takva masaža ima stimulativno dejstvo.

Masirati tačku možete prstima ili zrnom bilo koje žitarice (heljde, ovasa, pirinča itd)

A možete i zalepiti na ovu tačku isečen na pola čen bijelog luka i ostaviti na 1-2 sata (dok koža ne pocrveni)

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali, nemojte masirati direktno prije spavanja, da ne bi ste izazvali nesanicu.

– Prije ručka, naizmenično na svakoj nozi, prema kazaljkama sata, za poboljsanje opsteg tonusa, pamćenja, rada kardiovaskularnog i sistema za varenje.

– Poslije ručka, sinhronizovano na obje noge, protiv stresa, nervoze i razdražljivosti, kod glavobolja i poremećaja sna.

Uveče, u suprotnom smjeru kazaljka na satu, naizmjenično na svakoj nozi, za povećanje metabolizma i smanjenje tjelesne težine.

0 komentari:

Objavi komentar