četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Kuća jedne 96-godišnje bakice djeluje sasvim obično, ali samo dok ne ZAVIRITE UNUTRA!




Nemojte suditi o knjizi po koricama – to je zaključak koji ćete donijeti poslije “čitanja” ove pričice. Ako vam na prvi pogled kuća sa fotografije djeluje kao potpuno običan dom, grdno ste se prevarili. Još niste vidjeli enterijer ove kuće, čija je vlasnica jedna 96-godišnja bakica iz Toronta.

Kada se upoznate sa unutrašnošću kuće, shvatićete da se radi o domu koji je ostao “zarobljen” u nekim davnim, ljepšim i nježnijim vremenima.

Ova bakica, čiji ukus otkriva da je riječ o pravoj, elegantnoj dami, uredila je svoj dom u stilu 50-ih i 60-ih godina prošlog vijeka, i svaki detalj, čak i najmanji, odgovara toj epohi.

Starica je inače bila krojačica po profesiji, ali priznaje da je njena strast zapravo dizajn enterijera, a kako nikada nije mogla da se posveti tom zanimanju, riješila je da bar u svom domu ispolji svu maštu i kreativnost. Uprkos njenim godinama, ona uz pomoć svoje porodice već gotovo pola decenija održava dom onakavim kakav je u početku i bio. Tvrdi da je sve u prvobitnom stanju, te da nijedan detalj nije promijenjen.

Nježne, pastelne boje, šareni, mekani tepisi, pregrš romantičnih detalja, namještaj u baroknom stilu krase enterijer ove kuće koja je trenutno stavljena na prodaju.

Pogledajte u priloženom videu kako izgleda:

Veoma neobična kuća, unutrašnjost je posebna by coolPick
Izvor: dnevno.rs

0 komentari:

Objavi komentar