Sastojci
Potrebno:
5 vecih jaja
300 g. secera
1 vanilin secera
1 prstohvat soli
150 g. mljevenih ljesnjaka
30 g. gorkog kakaa
75 g. kakaa(za
piti,nesquik,kaba,krasekspres...)
200 g. brasna
1 prasak za pecivo
180 ml. ulja
180 ml. mineralne
vode(gazirane/radenske)
Glazura:
100 g. cokolade(mljecne ili tamne za
kuvanje)
15 g. margarina
50 g. pecenih seckanih ljesnjaka.
Priprema
1. Rernu zagrejte na 175 °C. Pleh za hleb uski dugacki (vel.30 cm.zapremine oko 2
1/2l)podmazite samaslacem i pospite sa prezlom(krusnim mrvicama).
2. Jaja,secer,van.secer i prstohvat soli mutite mikserom oko 8 min. Suve sastojke mljev.
ljesnike,brasno,prasak za pecivo obe vrste kakaa,pomjesajte i postepeno dodavajte u
umucenu masu od jaja. Na kraju prvo postepeno dodavajte ulje,kad se umuti dodavajte
mineralnu vodu. Sve lagano mutite mikserom. Masa ce vam biti tecna i redja,tako mora.
Masu sipajte u pleh, zatim rernu smajite na 150°C i stavite peci oko 1 h.dok ne
porumeni(kolac probajte cackaicom,tako sto ce te zabosti u sredinu kolaca ako je
cackalica suva,kolac je gotov). Kolac odmah prevrnite na zicu(giter za kolace)i ostavite
da se ohladi 20 min.
3. Cokoladu otopite na pari u otopljeno dodajte maslac,sve dobro promesate i premazite
po kolacu sa glazurom. Ljesnike sjeckani na listice prepecite u suvoj tavi i pospite po
glazuri nakon 10 min.sto ste je naneli na kolac.
4. Kolac ohladite,seci na snjite,i servirajte ga uz malo ulucene slatke pavlake/slaga..
0 komentari:
Objavi komentar