utorak, 18. kolovoza 2015.

Kako skinuti SALO SA STOMAKA za nedjelju dana! KORISNE VJEŽBE + PROVEREN RECEPT ZA MRŠAVLJENJE


Većina ljudi koja muku muči sa viškom kilograma, odavno zna da je nemoguće istopiti masne naslage preko noći, naročito ako se sjedi i ne radi apsolutno ništa. Jedini odgovor kako skinuti salo sa stomaka je pravilna kombinacija aerobnih vježbi i regulisanje dnevne ishrane. Kejt Adams, izdavačica knjiga o zdravlju i ishrani i osnivač kluba „Flat Tummy Club“ je kao i mnogi od nas upala u zamku svakodnevnog sjedenja pred računarom, što ju je dovelo do toga da ima višak kilograma i naslage masnoća na stomaku i bokovima. Sama je osmislila izvanredan plan vježbanja i ishrane uz koju je moguce izgubiti 3 kg za samo 7 dana.

KAKO NAJBRŽE SKINUTI SALO SA STOMAKA
Skupivši puno znanja i iskustva tokom svog desetogodišnjeg rada, Kejt je osmislila jedinstven program koji daje više nego dobre rezultate. U prvoj nedelji izgubila je 3 kilograma, a u sljedeća dva mjeseca izgubila je još 12 kilograma tjelesne mase. U nastavku saznajte kako skinuti salo sa stomaka za 7 dana po vodiču Kejt Adams! Sam pogled na stomak zna da vas baci u depresiju – zar ne, a od same pomisli na skidanje u kupaći ili bikini zna da vam padne mrak na oči? Nemojte da očajavate, većina dama se osjeća isto kao vi, svakako niste jedini, pogotovo sad u proljeće, mnoge od nas imamo tu muku, koju posljedično prati i manjak samopouzdanja. Uz pravilan režim ishrane i vježbanja, moguće je da postignete fenomenalne rezultate i da skinete salo sa stomaka. Svoju novootkrivenu tajnu Kejt je podjelila samo sa prijateljicama, a zatim je osnovala sada već čuveni klub.
Prvi korak za skidanje kilograma
Vodite bilješke o tome šta, kada i koliko jedete. Takođe zapišite svoje mjere kako bi ih kasnije mogli uporediti sa rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini da je potpuno nepotrebno, ali te bilješke će vam itekako pomoći da napravite plan i da uvidite koje su vam slabe tačke u sprovođenju dijete. Potrebno je da se odmarate, jer kortizol – hormon stresa koji se oslobađa tom prilikom, tjera naš organizam da skladišti naslage sala na stomaku, piše “Dijetamesecevemene“.

Kako skinuti salo sa stomaka za nedelju dana – korak broj dva
Da biste i vi skinuli masne naslage sa stomaka, potrebno je da se strogo pridržavate plana koji je naveden u osam tačaka – njime se vode i sve članice Kejtinog kluba :
Potrebno je da jedete 3 glavna obroka dnevno i 5 manjih užina koje se sastoje od svježeg sezonskog voća i povrća.
Nemojte da budete gladni. Ako su vam potrebne neke kupovne slane grickalice, bilo bi najbolje da ih zamjenite sa zdravim grickalicama.
Dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste iscijedili jedan limun osrednje veličine. Topla voda sa limunom pomaže da lakše i puno brže skinete masne naslage sa stomaka. Tokom dana popijte barem osam čaša isključivo mlake vode ili konzumirajte nezaslađen blagi biljni čaj.
Priprema napitka sa limunom: u jednu čašu mlake vode iscijedite pola limuna i popijte čim se probudite na prazan stomak. Tokom dana preporučuje se da popijete još dvije do tri čaše vode sa limunom. Ukoliko ne podnosite kiseli ukus limuna možete da dodate steviju da ga malo zasladite.
Obavezno se trudite da izbegavate hljeb tokom dana, jer on goji – čast izuzecima. Umjesto sendviča, zdravije je da pojedete tanjir ljekovite supe od povrća.
Slatkiše zamjenite sa sezonskim voćem ili sa nekoliko kockica kvalitetne crne čokolade.
Oprezno sa soli. Izbegavajte dodatno soljenje hrane koje podstice zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate naduvano. Ukoliko vam je neophodno soljenje, preporuka je da se koristi himalajska so.
Jedite polako i u miru nikako to nečinite ne pred TV ekranom ili računarom.
Smanjite količinski porcije na vašem tanjiru. U početku je moguće da će vam sve to itekako djelovati teško, ali vjerujte da ćete se vrlo brzo osjecati puno bolje i lakše cete skinuti salo sa stomaka i nećete se više prejedati – koje je danas itekako često među populacijom.
KOJE SE NAMIRNICE ZA MRŠAVLJENJE STOMAKA PREPORUČUJU?
Dobar izbor su organske ovsene pahuljice jer su prepune vlakana i ne naduvajuju vas, a stvaraju osjećaj sitosti . Jogurt je odličan za međuobrok, a možete da ga upotpunite sa medom i svježim sezonskim voćem. Veliki plus je to što on pomaže kod varenja i ubrzava metabolizam. Treba da izbjegavate jogurt sa izuzetno malim procentom masnoće, jer pospješuje nadimanje stomaka – uvijek pijte redovan probiotski jogurt. Vocne kiseline koje se sadrže u orasima, avokadu, razlicitim sjemenkama i tamnoj crnoj čokoladi su izuzetno zdrave i možete ih svakodnevno jesti. Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje cijelog organizma i pomaže da se salo sa stomaka brže istopi. Utiče na regulaciju šecera u krvi, i odlican je diuretik. Krastavac je isto izvanredna namirnica koja pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti iz organizma. Jedite ga s korom, jer kora podstiče organizam na varenje i doprinosi da brzo skinete suvišne masnoće i salo sa stomaka.
Slatki zalogaji koje smete sebi da priuštite svaki dan:
– činija bobičastog voća,
– jedna manja banana,
– kruška ili breskva bez kore,
– jedna smokva,
– jedna mandarina,
– 3-4 manje kockice tamnije čokolade,
– čaša iscijedenog svježeg soka od sezonskog voća,
– integralni keks sa voćem,
– polovina avokada.
Slani zalogaji koje smijete sebi da priuštite svakodnevno:
– dva osrednja parčeta šunke i jedan sveži ceri paradajz,
– šoljica obicnog jogurta,
– jedna šaka koštuničavog voća.
KOJE SE VJEŽBE ZA STOMAK PREPORUČUJU
Nekoliko jednostavnih vježbi pomoći će vam da brže stignete do cilja. Odvojite 30 minuta dnevno za vježbanje da bi dobili savršeno ravan stomak za samo nedelju dana, te budite uporni, ne odustajte olako.
Vježba za stomak broj 1:
Potrebno je da legnete na leda, savijete noge, te da podižete samo gornji dio tijela. Pogled preusmerite ka plafonu. Ovu vježbu radite u 3 serije sa 10 ponavljanja.
Vježba za brzo skidanje kilograma broj 2:
Lezite na leđa, noge blago savijte u koljenima, a ruke podignute prema plafonu. Uz udisaj podižite gornji deo tijela, a uz izdisaj se vratite u početnu poziciju. Ovu vježbu ponavljajte u 4 serije od 8 ponavljanja.
Treća vježba za stomak:
Ležeci na leđima podignite noge pod pravim uglom, a dlanove stavite na vaš potiljak. Sada laktove gurajte što više možete prema nazad. Iz tog položaja dodirnite lijevo koljeno sa desnim laktom i obrnuto. Napravite tri serije sa po 8 ponavljanja. Ove vježbe su odlicne da bi brzo skinuli salo sa stomaka.
PROVJEREN RECEPT ZA SKIDANJE STOMAKA
Kombinacija zdrave prirodne ishrane uz pravilan raspored namirnica, kao i svakodnevne vežbe za stomak donose željno isčekivani rezultat. Kejt Adams je uz pomoc ovog fenomenalnog recepta uspjela jednostavno i brzo skinuti nepoželjno salo sa stomaka.
Potrebno vam je:
– 6 kašika cimeta,
– 4 kašike meda,
– 6 dl vode.
Priprema:
Prokuhajte vodu i malo je prohladite, zatim u nju dodajte cimet i med, te ih dobro izmješajte. Potrebno je da pijete ovaj napitak 4 puta u toku dana. Cimet odlično prečišćava uskladištene i nataložene masnoće sa struka. Prije doručka pijte ovaj napitak obavezno na prazan stomak. Osim što je iznvaredan za skidanje sala sa stomaka ovaj recept će učiniti vašu kožu svežom i glatko…
Izvor: dijetamesecevemene.com

0 komentari:

Objavi komentar