petak, 14. kolovoza 2015.

KAD JEDNOM PROBAŠ OVE KRUMPIRE, JEDEŠ SAMO NJIH: Recept zbog kojega ćete se tući za još jedan komadić…



Omiljeni krumpiri uz tradicionalnu pripremu mogu odjenuti i posve novo ruho, ako ih se omota najobičnijom folijom.
Police od krumpira mogu se peći na razne načine, od onih na žaru do krumpira pečenih na grilu. Ipak, najprepoznatljiviji dio hrvatske tradicije svakako su pole pečene u pećnici. Za ovo jelo ne treba previše mudrovati, ali novo vrijeme donijelo je i neke novije metode koje nije loše isprobati. Naime, da bi krumpiri bili sočniji možete ih zamotati u foliju koju pred kraj pečenja treba skloniti da bi korica bila hrskava. Ovo jelo je jednostavno te može poslužiti kao izvrstan prilog, a uz malo vrhnja ili kajmaka te salatu može poslužiti i kao samostalno jelo. Bilo kako bilo, ovo su krumpiri kojima nitko neće moći odoljeti.


Potrebno vam je:

– 1,5 kg krumpira

– 10 dag domaće slanine narezane na tanke šnite

– maslinovo ulje ili kockice maslaca

-sol, papar i ostali začini po guštu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Neoguljeni krumpir dobro operite u toploj vodi, obrišite i prerežite po dužini na pola. Posložite na lim za pečenje, posolite i popaprite te mu dodajte sve ostale začine koje preferirate. Pecite dok krumpir ne počne poprimati smeđkastu boju. Vrijeme potrebno za to je oko 50 minuta, za slučaj da ste se odlučili za pečenje u foliji. Po želji pred kraj na krumpire posložite maslac, maslinovo ulje te slaninu po želji. Ako vam je baš, baš gušt krumpiru možete dodati i pokoju šnitu kruha. A kada je jelo gotovo obavezno ga služite toplog uz domaći kajmak, vrhnje ili neki drugi vama drag dodatak.

0 komentari:

Objavi komentar