subota, 29. kolovoza 2015.

6 stvari koje treba da uradite ODMAH nakon izlaska ispod TUŠA



Tuširanje predstavlja našu svakodnevicu kao i neki osnovni koraci u higijeni.
Dok zube perete odmah po buđenju i neposedno pre odlaska u krevet, postoje stvari koje bi najbolje bilo da uradite odmah po izlasku ispod tuša. S jedne strane zbog zdravlja i lepote kože tela, a s druge zbog uštede vremena.
1. Tapkajte, ne trljajte - Telo bi na prvom mestu trebalo da posušujete tapkanjem, nikako trljanjem, jer tako dodatno isušujete kožu koja je toplim vodom kojom ste se tuširale već poprilično dehidrirana. Najbolje bi zapravo bilo da ostavite da se telo osuši na vazduhu, ali realno ko ima vremena za to? Zato, uzmite najmekši mogući peškir i lagano tapkajte telo da pokupite vlagu sa kože ili se samo umotajte u veliki peškir dok šetkate po kući.
foto: kineticosa.co2. Nanesite pakovanja ili serume - Ukoliko ste u procesu borbe sa celulitom, pa koristite neki losion ili kremu, najbolji trenutak da namažete kritične regije jeste odmah nakon tuširanja, jer su pore tada otvorene, pa će sastojci lakše prdreti do ćelija. Isto važi i za maske i tretmane koje nanosite na lice.
3. Depilacija - Ako dlačice uklanjate voskom ili depil aparatom preporučujemo da to uradite odmah nakon tuširanja dok je koža još meka, a pore proširene. Dlačice ćete bezbolnije ukloniti, a i mogućnost stvaranja crvenila je daleko manja. Isto važe i za čupanje obrva!
4. Namažite losion ili mleko - Topla voda i para itekako isušuju kožu tela! Još ako ste se tokom tuširanja brijale, znajte da će vam koža nogu zbog upotrebe pene biti dodatno isušena. Iz svih ovih razloga neophodno je da namažete telo hranljivim losionom ili mlekom. Ovi proizvodi će joj vratiti vlažnost i učiniti je mekom i nežnom na dodir.
5. Skratite nokte - Najbolji trenutak da skratite nokte gruckalicom jeste nakon tuširanja jer su pod uticajem vode  i pare omekšali i daleko lakši za uklanjanje. Tako ćete izbeći pucanje i listanje. Ipak, nakon tuširanja nikako ne bi trebal oda ih turpijate jer ćete stvoriti kontraefekat. Sačekajte da očvrsnu, pa se latite turpije.
6. Nanesite serum za ishranu kose ili lakše raščešljavanje - Kada je mokra kosa je daleko sklonije pucanju, pa je češljanje i vezivanje u neurednu punđu najgora stvar koju možete nakon pranja da joj priredite. Umesto toga, iscedite je, naprskajte serum za njenu ishranu ili lakše raščešljavanje, pa je umorajte u peškir, ali BEZ trljanja! Peškir će upiti višak vlage, a toplota koju emituje koža će zagrejati proizvod i poboljšati njegovo dejstvo. Tek nakon toga možete da počnete sa sušenjem.

0 komentari:

Objavi komentar