SASTOJCI:
300 g mljevene plazme ili nekog drugog keksa
150 g otopljenog maslaca
5-6 kašika prah šećera
1/2 pomorandže
200 ml gaziranog soka od pomorandže
125 g jaffa keksa
oko 50 g žele bonbona od pomorandže
I JOŠ:
100 g čokolade za kuhanje
70 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Sjediniti mljeveni keks, prah šećer, sok i ribanu koricu pomorandže, pa preliti otopljenim maslacem. Zatim dodati i gazirani sok. Sve dobro sjediniti, pa dodati sitno sjeckane žele bonbone i jaffa keks, narezan na kockice.
Oblikovati po želji, pa ostaviti da se ohladi i stegne.
Zagrijati slatku pavlaku, pa preliti preko izlomljene čokolade. Kad se čokolada otopi, preliti preko torte. Kad se čokoladna glazura stegne, rezati tortu na parčad.
www.kuvajmo-blogovski.com
0 komentari:
Objavi komentar