subota, 13. lipnja 2015.

SVAKIM ZALOGAJOM OSVAJA TAKO MOĆAN I SOČAN A JEDNOSTAVAN ZA SPREMITI: KOLAČ BONŽUR


Za koru:

2 jaja
150g šećera
2 dl mleka
1 dl ulja
200 g brašna

2 kašike kakaa
pola praška za pecivo

Za fil:

1 l mleka
200 g šećera
7 kašika griza
2 vanilin šećera
100 g kokosa

Priprema:

Staviti mleko da provri sa šećerom i vanilin šećerom.
Ukuvati griz, pa dodati kokos. Promešati dobro i ohladiti.

Umutiti jaja sa šećerom, pa polako varjačom dodati ostale sastojke za koru.
Pola smese sipati u pleh, pa peći 10 minuta na 200°C. Izvaditi pleh iz rerne, pa sipati fil. Preko fila sipati ostatak testa.
Vratiti pleh u rernu i peći još 20 minuta. Kad se ohladi, iseći kolač.

izvor: www.kuvajmo-blogovski.coma

0 komentari:

Objavi komentar