ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

OVO OBAVEZNO ZAPIŠITE: Znate li zašto u biskvit treba staviti samo jedan ‘makaron’?



Savjeti vrijedni primjene.

Bakini savjeti uvijek su korisni i vrijedni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogriješiti. Donosimo vam zato nekoliko zgodnih bakinih savjeta koje već pri sljedećem ulasku u kuhinju možete primijeniti.

1. Ako nemate vrhnja za zgušnjavanje umaka ili juhe, dobra zamjena je mješavina maslaca i mlijeka.

2. Maslac ili margarin naribajte na ribež pa nećete morati čekati da omekšaju za pripremu kolača.

3. Svježi sir prije upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.

4. Za kuhanje bilo koje vrste tjestenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g tjestenine ide oko 3 l vode.

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz tijesta ako tijesto prije pečenja posipate krupicom ili krušnim mrvicama.

6. Pecivo ili kruh od jučer malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj pećnici – postat će prhki i hrskavi kao da su svježi.

7. Da bi se biskvitni kolač dobro digao, prije pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

Autor: Iva Međugorac

0 komentari:

Objavi komentar