nedjelja, 14. lipnja 2015.

Najbolji kolač sa jagodama


Lako za napraviti, nestane za tili čas. Savršenstvo bez mane! :-)

Autor: MakiSU


Sastojci

Kora
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta

Fil
8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
300 grama mlevenog petit keksa
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 grama svežih jagoda
2-3 kesice šlaga

Priprema
1. Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na
150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
2. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko. * Napomena:
Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u
prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
3. Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore
umućen šlag.
4. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
5. Presek kolača.
Posluživanje
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov
rodjendan.

0 komentari:

Objavi komentar