subota, 6. lipnja 2015.

KUGLOF! JEDAN OD BOLJIH!


SASTOJCI

BISKVIT
6 jaja
40 dkg šećera
25 dkg maslaca
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
3 žlice ruma ,korica od jednog limuna i jedne naranče
2,5 dcl mlijeka
3 žlice kakaoa
1/2 kg oštrog brašna

OSTALO
masalac za mazanje kalupa
šaka oraha ili lješnjaka za posipanje kalupa
glazura od čokolade

PRIPREMA

Žumanjke i šećer pjenasto izraditi, dodati maslac sobne temperature i još raditi.
Brašno i pr.za pecivo izmješati
U gornju smjesu dodati ostale sastojke i na kraju lagano umiješati brašno sa pr.za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Masu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati kakao.
Kalup obilno namazati maslacem i posuti ga prženim lješnjacima ili orasima.
Žlicom dodavati naizmjenično tamno i svijetlo tijesto u kalup i peći na 170 C 70 minuta.

Kada je pečen pustiti da se ohladi, istresti kuglof iz kalupa, preliti ga čokoladnom glazurom i posuti sa još oraha ili lješnjaka.

Posluživanje
Ovaj kuglof ostaje danima svjež i jako je izdašan.Možete ga posipati šećerom u prahu ili ga preliti nekom drugom glazurom.Umjesto oraha ili lješnjaka mogu i bademi.Kako god, nećete pogriješiti.
bez glazure

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar