subota, 6. lipnja 2015.

Kolač od sira..najbolji :)


Obožavam kolače od sira, a ovaj po maminom receptu mi je definitivno jedan
od najboljih! Dovoljno sladak, sočan.. sve skupa niti pol sata pripreme, a vrlo
efektan. Uspjeh zagarantiran!

Autor: evora

Sastojci
1 kg svježeg kravljeg sira
10 jaja sobne temperature
2 vrećice pudinga od vanilije (prašak)
100 g grožđica
300 g maslaca sobne temperature
40 g vanilin šećera
250 g šećera

Priprema
1. Vrlo je bitno da su svi sastojci sobne temperature, izvadite sve sastojke iz frižidera
barem dva-tri sata prije same izrade. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke
pjenasto izmiksati sa šećerom (oko 8-10min), nakon toga dodati maslac narezan na
listiće i još jednom sve dobro izmiksati. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg.
2. Smjesi od žumanjaka dodati kravlji sir, vanilin šećer, prašak pudinga od vanilije i sve
dobro izmiksati.
3. Kašikom lagano umiješati bjelanjke, dodati grožđice i sve dobro promiješati. Po želji
možete dodati naribanu koricu limuna ili rum.
4. Pleh namazati maslacem te izliti smjesu i poravnati. Peći na 180 stupnjeva, sat
vremena! Nakon što se peklo sat vremena, isključite pećnicu i bez otvaranja pećnice
pustite da odmara još sat vremena te onda djelomično otvorite vrata pećnice da se
kolač potpuno ohladi.
Posluživanje
Dimenzije kalupa: 30x40cm-dubine 6cm, može i original pleh iz pećnice.

0 komentari:

Objavi komentar