utorak, 2. lipnja 2015.

Karamel oblanda


Sastojci 

2 litra mleka
1 kg. secera
250 gr. margarina
2 vanilin secera
2 lista oblande

Priprema

1. U vecu serpu (od 5-6 litra) sipamo mleko, dodamo secer i stavimo da se kuva na laganoj
vatri(moze i na jacoj vatri ali se mora voditi racuna da ne zagori ili ne iskipi)kod mene
je to 5.Masu ne mesati dok ne pocne lagano da se zgusnjava.
2. Kad masa postane gusta i kad pocne da pravi trag kad prodjete kasikom

 znaci da je gotovo.Sklonimo sa sporeta i dodamo margarin i vanilin secer i mesamo
kasikom dok masa ne upije sav margarinpa i malo duze (videcete masa ce se jos vise
zgusnuti)
3. Masu stavimo na jedan list oblande i razvucemo tako sto na ruku stavimo kesu da se
masa nebi lepila za ruku i odozgo prekrijemo drugim listom oblande (morate raditi brzo
da se masa nebi stegla, koliko brzo to morate sami proceniti)
4. Oblandu pritisnemo nekom tezom knjigom da se nebi kasnije odvajale korice

0 komentari:

Objavi komentar