ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Jogurt pogača


Ovaj recept sam dobila od moje tetke Zlate. Pogača je kao duša meka i vrlo
jednostavna za napraviti, pogotovo za mlade domaćice.

Autor: anrijana

Sastojci
Potrebno: 2 jaja
1 jogurt u čaši
kvasac 50gr
2 dc vode
2 kašikice šećera
2 kašikice soli
brašno po potrebi (oko 700-800 gr)
tip 400 glatko
susam za posipanje
150 gr margarina za mazanje
(koristila sam light margarin

Priprema
1. Kvasac i šećer staviti u mlaku vodu. Promešati i ostaviti da uskisne. U brašno dodati
jaja, so, jogurt i uskiseo kvasac, pa zamesiti testo. Ostaviti 5 minuta da se odmori, pa
razvaljati u veliki pravougaonik, tanak oko 5mm. Premazati margarinom.
2. Uvaljati u rolat. Iseći rolat na debljine oko 4-5 cm.
3. Složiti u okruglu posudu.
4. Masa mora da se udvostruči.
5. Na vrh svakog rolata staviti malo margarina i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na
200 C dok ne porumeni.
6. Pogaču držati u suvoj krpi.

1 komentar:

  1. Ja bih samo zelela da naglasim da je margarin otrov i da se od plastike razlikuje u samo jednom molekulu . Ako nije moguce uzeti puter onda bolje uzeti cistu mast nego mragarin.Inace ,recept je ODLICAN :)

    OdgovoriIzbriši