subota, 20. lipnja 2015.

Irska pastirska pita


Recept za ovo jelo pronasao je moj sin na netu i ja sam se odmah slozila da ga
isprobamo. Mozda nije pita ali bio je zapisan pod tim imenom i meni se
dopada.Jelo je preukusno,idealna kombinacija krompir pirea,sira,jaja,mesa i
svega sto ide uz to.Ko voli musaku kad je spremi na ovaj nacin volece je samo
ovakvu a ko nikad nije voleo musaku neka proba ovo jelo - nastaje magija i vi
mu se jednostavno pokorite.Ovu irsku ili pastirsku ili pitu kako god ,stavljamo
na nasem redovnom meniju JEDNOGLASNO !!!!!

Autor: none

Sastojci

za fil :

500gr mesano mleveno meso
2-3 glavice crni luk
3 srednje sargarepe{mrkve}
1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti}
2 cena beli luk
3 kasike pasirani paradajz {sos ili pire}
ulje
vegeta,so,biber

za krompir pire:
5kom vecih krompir
150ml mleko
2 kasike kisele pavlake
puter,so,biber,vegeta

jos treba:
150gr tvrdi sir
4kom tvrdo kuvana jaja

Priprema

1. U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da
se kuva. U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.
2. Fil od mesa: Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno
meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu
sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa
mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se
sve sjedini i sklonimo sa vatre.
3. Pire : skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo
putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera.
4. Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i
precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja
sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala
sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira nanosimo

0 komentari:

Objavi komentar