ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Grah na planinarski “brzi”


Sastojci

6 žlica ulja
300 g miješanog mljevenog mesa
200 g Pancete
2 para kobasica (330g)
350 g luka
200 g šampinjona ili nekih drugih svježih gljiva

1 žlica Vegete
2 žlice Slatke paprike mljevene
1 ljuti feferon
1 žličica čilija u prahu
4 žličice Koncentrata rajčica
1,2 l vode
2 limenke Smeđeg graha konzerviranog
1 vrećica Krem juhe od gljiva
sol
Crnog papra mljevenog

Priprema
1. Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu
narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri
dok panceta ne postane prozirna.
2. Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone
i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.
3. Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve
popecite još oko 1 minutu.
4. Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i
kuhajte 10-15 minuta.
5. U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.
6. Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.
7. U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo
zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje
Poslužite toplo uz fini domaći kruh.
Savjet
Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u
trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih
kobasica istisnuti iz crijeva.

0 komentari:

Objavi komentar