subota, 13. lipnja 2015.

DOMAĆI KREM SLADOLED BEZ JAJA


...bez jaja…lagan i kremast..razveselite svoje drage…ovim finim sladoledom..godinama ga ovako radim..

Sastojci

sladoled osnova
3 slag pjene
1 kiselo vrhnje
3 vanil šećera
300 ml vrhnja za slag
200 ml mlijeka

straciatela
50-60 g nasjeckane tvrde cokolade

cokolada
5 zlica velikih kakao instant napitka
5 zlica velikih cokolade u prahu ili 1 stangu otopljene tvrde
50-60 g bijele nasjeckane cokolade

vocni
200-300 g ispasiranog (ili u komadicima) voca po zelji

Priprema

1. Slag pjene istuci s vrhnjem za slag i mlijekom (sve zajedno ), zatim umijesati kiselo vrhnje i van. secere i jos kratko izmiksati.
Ako netko voli sladje moze staviti i malo secera. Podijeliti na 2 ili vise dijelova, ovisno koliko se vrsta radi.
2. Umijesati nasjeckanu cokoladu i izmijesati

3. Umijesati kakao i cok. u prahu i dobro izmijesati, na kraju umijesati bijelu nasjeckanu cokoladu.
4. Za vocni..u osnovni sladoled umijesati voce po zelji..
5. Zlicom vaditi smjesu i stavljati u plasticnu zdjelu ili manje zdjelice, staviti u zamrzivac oko 3 sata.

Prije posluzivanja ostaviti na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.

Kremast je i jako ukusan…umjesto kiselog vrhnja moze se staviti jogurt..obican ili vocni..bude jako fino…

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar