ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Čikovčići ili Šufnudle


Sastojci

1200 grama kuhanog oguljenog krompira, najbolji je beli brašnjavi
malo soli
300 grama brašna
20 grama masti
1 jaje

ZA POSIPANJE:
1 kašika masti ili ulja
200 grama mrvica
šećer po želji
cimet

Način pripreme
Mrvice

Otopiti mast i sipati mrvice u nju.
Na laganoj vatri popržiti mrvice.
Sa mrvicama izmešati šećer i cimet.

Krompir skuvati u posoljenoj vodi pa ga onda oguliti i izgnječiti.
Nakon što se malo oladi treba dodati prosejano brašno, mast, jaje i malo soli.
Umesiti testo pa podeliti na 5-6 jednakih delova.
Svaki deo posebno razviti u valjak debljine prsta.
Seći ove valjke proizvoljno i tako praviti čikovčiće.
Staviti slanu vodu da kuva i kad prokuva u nju stavljati čikovčiće.
Kuvati oko 10 minuta a gotovi su kad isplivaju na površinu.
Gotove čikovčiće valjati u pripremljene mrvice.

0 komentari:

Objavi komentar