petak, 5. lipnja 2015.

Brzi kolač od višanja, keksa i žutog fila



Autor: Muki 52

Sastojci i priprema:

Prosto nježan, ukusan kolač koji vas osvježava…


Keks petit
Fil sa višnjama:

500 grama višanja
12 kašika griza
700 ml vode
10 kašika šećera
Žuti fil:

7 kašika šećera
3 pudinga od vanilije
150 grama maslaca
800 ml mlijeka
Šlag:

500 ml vrhnja za šlag
Način pripreme:

Keks petit poredati po tepsiji.
Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20….Recept koristen iz casopisa Lepota&zdravlje.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar