nedjelja, 19. travnja 2015.

ZNATE LI ZAŠTO JE JAKO BITNO IZMASIRATI STOPALA PRED SPAVANJE?


Jedna od tehnika kojom možemo sa sobom, u sebi i kroz sebe upiti mnogo užitaka ljekovitog darivanja jest postupak samomasaže.

Ljekari su istakli bitnost masaže i samomasaže!

Višestruko pozitivno djelovanje

Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se izmjena tvari, tj. ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i otjecanje limfe, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mladenačkije.

O stanju mišića, koji pokreću naše tijelo, uvelike ovise držanje i izgled.

Masaža utječe na njih tako da se rastežu i skupljaju, pa postaju čvršći, a ujedno i opušteniji, jer masažom uklanjamo nakupine mliječne kiseline koje dovode do grčeva i bolova u mišićima.

Uz to, masaža potiče i olakšava probavu te predstavlja veliku pomoć kao nadopuna, ali i jedan od načina tretiranja određenih stanja.

masaza-stopal1a

Ovdje na slici jasno možete da vidite koji dio stopala odgovara kojem organu!

Poznato je da se masažom i pritiskom određenog dijela stopala mogu liječiti bolesti organa,ali i umanjiti bolove!

Masažu je potrebno obavljati u vrijeme neposredno prije spavanja te ju preporučujem uvrstiti u dnevnu rutinu i odvojiti za nju potrebno vrijeme.

Ukoliko već imate određenu bolest,vodite se slikom i pristisnite mjesto koje vam je boljka, ili jednostavno izmasirajte cijelo stopalo radi poboljšanja cjelokupnog organizma.

0 komentari:

Objavi komentar