subota, 25. travnja 2015.

SELJAČKI KOLAČ


Pod tim sam ga nazivom dobila. Zgodan je jer je jako brz, jednostavan, nema nekih divljih sastojaka i ja ga obično radim na brzinu istovremeno kad kuham ručak. Eto, toliko puno pažnje treba da se napravi…


Sastojci

Biskvit

3 jaja
3 dl šećera
1 dl ulja
3 dl mlijeka
1 vanilin šećer
3 dl griza
1 prašak za pecivo
5 većih jabuka
cimet po želji

Krema

2 pudinga od vanilije
5 žlica šećera
7 dl mlijeka
15 dag margarina


Posip

mljeveni orasi, lješnjaci ili čokoladne mrvice
Priprema

Biskvit
Oguliti i naribati jabuke pa ih pomiješati s dijelom šećera i cimetom po želji. Ostaviti ih po strani.
Izmiksati snijeg od bjelanjaka i ostaviti po strani.
Izmiksati žutanjke s ostatkom šećera i vanilin šećerom.
Dodati ulje i mlijeko u žutanjke.

Dodati griz pomiješan s praškom za pecivo.
Sve izmiksati.
Lagano kuhačom umiješati naizmjenično snijeg i jabuke.(Ne treba ih cijediti.)
Uliti smjesu u veći lim ( od pećnice ) i peći na 175 oC. ( Smjesa djeluje rijetko, ali se dobro stisne. )

Krema
Zakuhati dio mlijeka.
( Ja sam ovaj put koristila sojino mlijeko s okusom vanilije koje daje poseban šmek kremi, ali može i obično kravlje mlijeko. )
U ostatku izmiješati dobro pudinge i šećer.
( Količina šećera ovisi o slatkoći jabuka i ukusu ).
Umiješati smjesu od pudinga u vruće mlijeko i sve skuhati u kremu.
Ohladiti pa umiksati margarin.
Premazati biskvit i ohladiti.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar