srijeda, 29. travnja 2015.

Šarlota sa jagodama


Sastojci:

kesica belog želatina u prahu
1 dl mleka
srž štapića od vanile
5 žumanceta
100 g šećera
3 dl slatke pavlake
300 g smrznutog voća
400 g piškota
100 g jagoda
kašika šećera u prahu
kriške pomorandže

Priprema:


Korak 1

Razmutite želatin prema upustvu sa kesice.

Korak 2

Skuvajte mleko sa vanilom.

Korak 3

Penasto umutite žumance sa šećerom. Nalite mleko i neprestano mešajući kuvajte na umerenoj vatri dok krem ne počne da se zgušnjava. Pomerite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Korak 4

Čvrsto umutite pavlaku.

Korak 5

Kremi dodajte oceđeno i iseckano voće, pa pavlaku.

Korak 6

Poređajte piškote na dno kalupa za tortu 20 cm, pa stavite sloj krema, pa piškote poređajte uspravno uza zid kalupa. Pa uspite ostatak krema i odozgo poređajte preostale piškote.

Korak 7

Tortu hladite 4 sata, a zatim je ukrasite šlagom i jagodama.

0 komentari:

Objavi komentar