nedjelja, 19. travnja 2015.

Rumba sa višnjama


Sastojci

Beze biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šecera
1 šalica nasjeckanih oraha
1 šalica višanja
5 žlica brašna

Krema:
6 žumanjaka
9 žlica šecera
3 dcl mlijeka
3 žlice brašna
250 grama maslaca ili margarina
dvije oblatne

Priprema
1. Za beze biskvit izmiksajte bjelanjke sa šecerom pa lagano dodajte brašno, te orahe i
višnje. Pecite u protvanu 20x30 cm na 180 stupnjeva dok ne dobije laganu boju ali
pazite da se ne prepece.
2. Za kremu skuhajte mlijeko sa šecerom, brašnom i žumanjcima dok se ne zgusne. Kad se
ohladi dodajte izmiksani margarin. Stavite kremu na prvu oblatnu koju ste iskrojili ako
je potrebno po velicini biskvita.
3. Na kremu stavite biskvit, pa opet drugi dio kreme i drugu oblatnu.
4. Stisnite drugu oblatnu da se sve dobro spoji pa stavite da se dobro ohladi.
5. Šalica je od 2 dcl.

0 komentari:

Objavi komentar