Sastojci
Tijesto:
600 gr mekoga brašna
1,5 dl mlijeka
1,6 dl vode
40 gr svježega kvasca
3 jušne žlice maslinova ulja
1 jušna žlica šećera
1 čajna žličica soli
malo maslaca
Umak:
domaći umak za pizzu
ili kupovni prema želji
Nadjev:
sve što volite - pureća šunka, sir gauda, mozzarella, preprženi svježi šampinjoni, narezane
masline, origano
Priprema
1. Pripremite kvasac (brašno, vodu i mlijeko oduzmite od ukupne količine), umiješajte ga s
ostalim sastojcima i umijesite fino meko tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na
toplome mjestu neka se diže.
2. Za to vrijeme naribajte sir i pureću šunku, narežite masline te prepržite narezane šampinjone.
3. Nadošlo tijesto nauljenim rukama podijelite na četiri kugle i prekrijte krpom.
4. Na tanjure za pizzu stavite papir za pečenje i preko njega rukama "rastegnite" tijesto
(ovo je samo zbog oblika).
5. Dok rastežete tijesto za drugu, treću i četvrtu pizzu, prva će se opet malo "podignuti", a
za to vrijeme upalite pećnicu neka se zagrije na najveću temperaturu (moja je max.
250?C).
6. Na tijesto stavite umak za pizzu, sir (Gauda), pureću šunku, šampinjone, narezane masline,
mozzarellu i origano.
7. Papir za pečenje malo podignite i sa sve četiri strane napravite "čvor", prebacite na
rešetku i stavite na najnižu razinu za pečenje.
8. Pizzu pecite od 6 - 10 minuta (ovisno o pećnici).
0 komentari:
Objavi komentar