nedjelja, 26. travnja 2015.

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM


Sastojci

3 osobe
6 kom paprika
6 kom krompira
po želji so/vegeta i mljeveni biber
malo sjeckanog lista peršuna
malo ulja
1 glavica crveni luk

Priprema

1. Uzeti paprike srednje velicine. Odrezati im vrh, ocistiti od košpica i oprati i posušiti.
Ko voli ljuto, nek uzme ljute, a inace obicno idu one normalne, one malo deblje.
2. Oguliti onoliko krompira koliko ima paprika otprilike. Izrendati na krupno rende ili
isjeckati na kockice. Oprati u cjediljki i dobro iscijediti.
3. Dodati so/vegetu, sjeckani peršun i sve dobro izmiješati. U ovaj recept ide i crveni luk
isjeckan na sitno pa i to dodajte ako volite.
4. Posudu u kojoj cete peci paprike namažite uljem i poredajte paprike. Samo malo
dodajte vode. Pecite na 250 C nekih 20-ak minuta, a onda smanjite na 200 C. Peci dok
ne porumeni s jedne strane, pa onda okrenuti da porumeni i s druge.
Posluživanje
Servirati sa pavlakom, bijelim sirom, dimljenim, paradajzom. Prilog može biti i šnicla ili
neko drugo meso.

0 komentari:

Objavi komentar