srijeda, 15. travnja 2015.

Osječki kolač



Sastojci:

Biskvit:
 10 bjelanjaka
 20 dag šećera
 20 dag oraha
 4 žlice brašna
 pola p.p

Krema
 10 žumanjaka
 2 pudinga vanilija
 20 dag šećera
 5 dl mlijeka
 25 dag margarina
 10 dag kokosa
 4 rebra čokolade
 1/2 l tučenog vrhnja
 1 žlica gustina

Priprema

Za biskvit: istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodati šećer pa još miksati. Umiješati brašno s p.p i orahe.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 min.
Za kremu: Skuhati na mlijeku puding sa šećerom i žumanjcima i žlicom gustina.
U hladno dodati pjenasto izmješani margarin i tučeno vrhnje.
Podijeliti u dva dijela.
U prvi dio staviti kokos, a u drugi rastopljenu čokoladu.
Na ohlađeni biskvit namažite žutu kremu, zatim s čokoladom. Preko toga po želji tučenog vrhnja.
Posluživanje
Ovaj put u fil nisam stavljala kokos i između žutog i čokoladnog fila sam stavljala kekse.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar