utorak, 7. travnja 2015.

KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT ME ODUŠEVIO: BAKIN ZAPEČENI KROMPIR


Sastojci

1 kg krumpira (najbolje mladi, ali ni ovaj drugi nije za baciti)
1 jušna žlica soli

2 l vode
50 ml ulja

Priprema

Mladom krumpiru oribajte koricu, a ako je stari, ogulite ga. Krumpir operite i narežite na četvrtine (ovisno o veličini), te ga stavite kuhati u hladnu vodu i dodajte sol.
Uključite pećnicu na 160°C i u hladnu pećnicu stavite protvan s uljem. Cijela tajna recepta je u tome da protvan s uljem mora biti zagrijan, ulje vruće i čekamo dok voda s krumpirom ne zakuha, dok se ne pojavi bijela pjena na vrhu.

Kad se pojavi bijela pjena, više nema čekanja. Krumpir istresite u cijedilo, sve brzo, izvadite protvan s ugrijanim uljem, krumpir malo otresite u cijedilu te ga prebacite u protvan (pazite da se ne opečete). Kuhačom odmah vrtite i miješajte krumpir da se sa svih strana obloži vrućim uljem.
Protvan s krumpirom vratite u pećnicu i pecite na 160°C (ja pečem na 180°-200°C) dok se ne zarumeni, povremeno ga provjerite i promiješajte.
Poslužite uz salatu po želji.
Izvor: www.coolinarika.com

Broj komentara: 7: