srijeda, 8. travnja 2015.

Kokos fantazija


Autor: Ivanka Antosović

Sastojci za biskvit:

5 bjelanjka
3 zutanjka
5 zlice secera
pola praska za pecivo
2 zlice brasna
5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka
2 zlice kakaa
1 zlica ulja


Ganach:

5 dcl. slatkog vrhnja
400 gr. cokolade
Krema:

1,2 l. mlijeka
10 zlica secera
2 puding od vanilije
4 zutanjka
10 zlica gustina
100 gr. mljevenog kokosa
3 dcl. slatkog vrhnja
Priprema biskvita:


Bjelanjke i secer ulupati u cvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano zlicom izmjesati.
Sipati smjesu u pleh promjera 36 sa 42 cm.. kojeg smo predhodno oblozili alu folijom ili pek papirom.
Peci na 180 stupnjeva 12-14 minuta.
Ispeci dva ovakva biskvita.
Ganach:

Istopiti na laganoj vatri, uz stalno mjesanje, ne smije prokuhati.
Kad se ganach malo ohladi, podjeliti ga na dva ista djela i premazati s njim vec hladne biskvite, staviti ih u hladnjak da se sve do kraja ohladi.
Krema:

Od 1,2 l. mlijeka uzeti 2 dcl. i u njemu izmjesati gustin, zutanjke i puding.
Ostalo mlijeko sa secerom staviti da prokuha….kad prokuha, dodati mu smjesu od pudinga…
Mjesati dok se ne zgusne, dodati kokos. Ohladiti.
3 dcl. slatkog vrhnja ulupati u cvrsti slag i dodati hladnoj kremi.
Prvi biskvit premazan ganachom staviti na tacnu i premazati polovinom kreme, poklopiti drugim biskvitom, premazati ga ostatkom kreme i obilno posuti kokosom.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar