nedjelja, 12. travnja 2015.

Kazu: prave pekarske kifle!


Sastojci

1kg brasna
2 kasike secera
1 kasika soli
1/2l vode
2 kasike ulja
1kesica/1kocka kvasca
1 jaje za premazivanje

Priprema

1. 1.Kvasac istopiti u malu mjeru tople vode. 2.Promjesati sa viljuskom da se sigurno
izjednaci 3.Ostaviti da malo odstoji
2. 1.Od navedeni sastojaka s desne strane napraviti ravnu smjesnu po mognucnosti dodati
jos malo vode, jer zavisi do brasna kako ce da se izjedini tijesto. 2.Gotovo tijesto
ostaviti da odstoji jedno 15-20 minuta. Da nadodje. 3.Rernu zagrijati na 250 stepeni.
4.Od tijesta napraviti 16-22 loptice, koje ces motati u oblik kifli. U 5.Gotove kifle
premazati jajem da dobije boju kao na slici. Po zelji posuti krupne soli ili nesto drugo
po zelji.
3. 1.Staviti u rernu da se pece na 250 stepeni na 12-14min.

0 komentari:

Objavi komentar