četvrtak, 16. travnja 2015.

Ježici od mlevenog mesa Lepo, dekorativno i ukusno!

Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,


– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.
Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji
. Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene. U jaja koja smo rasekli, stavicemo fil od sledecih sastojaka: zumanceta, malo rendane salame, senfa, majoneza i persunovog lista.
Spojene polutke stavljamo u komad mesa koji smo potapkali rukama, i sad formiramo jezica! Bas kao na slici. Zrna bibera cemo staviti da budu oci, i nosic, a bodlje spagete koje smo iskidali da budu kratke.
Peci u pecnici na 180 °c oko 20- tak minuta. Kao prilog mozemo obariti povrce kao na slici, ili jednostavno napraviti krompir pire.
Spagete ili bodlje, se jedu, imaj lep ukus, hrskaju.. Jedna jako zanimljiva ideja, a iskusne domacice znaju da za ovo ne treba puno vremena, a lepo izgleda na trpezi.
Prijatno!

Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar