srijeda, 22. travnja 2015.

Jedini recept za čokoladnu tortu koji će vam ikad trebati


Tražite savršen recept za čokoladnu tortu? Donosimo jednostavan, brz i neodoljiv recept koji će zadovoljiti i najistančanija nepca zaljubljenika u čokoladu. U njoj se nalazi samo pet sastojaka i toliko ju je lako napraviti da je to smiješno.


Kod čokoladnih torta najvažnije je zadovoljiti prvi ključni kriterij, a taj je da ima okus po čokoladi. Drugi je da nije suha, jer tko želi jesti suhu tortu? Zbog toga su najbolje čokoladne torte ujedno i najjednostavnije. Poput ove, objavljene na blogu Orangette. Pravi čokoljupci znaju da se u ovakvim prilično neuglednim tortama koje ne služe za naslikavanje krije pravo bogatstvo okusa.

Potrebni sastojci:

- 200 grama kvalitetne čokolade s visokim postotkom kakaovca
- 200 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 5 velikih jaja
- 1 velika žlica brašna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i namastite maslacem kalup za torte promjera 22 cm te mu pokrijte dno papirom za pečenje.

Isjeckajte čokoladu i polako je otopite na pari zajedno s maslacem nježno miješajući da se smjesa sjedini. Dodajte zatim šećer u smjesu i sve dobro promiješajte i maknite s vatre te ostavite sa strane da se malo ohladi.

U smjesu zatim miksajući dodajite jedno po jedno jaje te na kraju žlicu brašna.

Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite približno 25 minuta na 190 stupnjeva.

Neka se torta ohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je nježno izvadite i pustite da se potpuno ohladi. Torta će se spustiti kako se bude hladila, tako da vas to ne čudi.

Poslužite je s tučenim slatkim vrhnjem, sladoledom ili voćem.

0 komentari:

Objavi komentar