četvrtak, 9. travnja 2015.

Jako fin i kremast kolac sa orasima i kokosom



Sastojci:

Biskvit:
6 bjelanjaka,
6 žlica šećera,
100 g kokosa,
100 g mljevenih oraha,
1 prašak za pecivo,

Krema:
6 žumanjaka,
6 žlica šećera,
2 rebra čokolade za kuhanje,
200 g maslaca,
200 ml slatkog vrhnja,
2-3 šlag pjene

Priprema:
Umutite 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera u šaum. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Miješajte sa špatulom, zatim istresite u lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 190C oko 10-15 min.
Za kremu, 6 žumanjaca i 6 žlica šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi.
Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
Izmiksajte 200 ml slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane.
U hladan krem dodajte omekšali maslac i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa špatulom.
Kremu staviti preko ohlađenog biskvita, a zatim šlag pjenu.

0 komentari:

Objavi komentar