četvrtak, 16. travnja 2015.

DIJETA ZA LIJENE DJEVOJKE I ŽENE: Pijte ovaj sok i kilogrami će sami nestati


Ovaj sok sagorijeva stotine kalorija dok vi sjedite i čitate knjigu. Ima li šta bolje?

napitak-za-lijene-zene

Ljekovita svojstva cimeta i meda, zasebno i u kombinaciji, vjerovatno su vam već poznata. Ali ono što možda niste znali je činjenica da ova dva magična sastojka mogu da vam pomognu da smršate. Probajte ovaj napitak koji je ukusan, lak za pripremu, a ubrzava metabolizam i pomaže vam da se oslobodite viška dok udobno sjedite u svojoj fotelji. Ne kažemo da je ok da zaboravite na vježbanje, ali ako vas danas baš mrzi da se pokrenete, ima i drugih rješenja!


Ovo je jedno od njih:

Potrebno vam je:

2 supene kašike meda
1 supena kašika cimeta
250 ml vode

Uputstvo za pripremu:

1) Preporučene količine se mogu i mijenjati, ali je važno da uvijek koristite dvije mjere meda i jednu mjeru cimeta. Pripremite onoliko koliko vam je potrebno.

2) Prokuvajte vodu.

3) Sipajte vrelu vodu preko cimeta. Prekrijte posudu i ostavite da stoji dok se ne prohladi otprilike do temperature na kojoj je moguće konzumirati napitak.

4) Dodajte med tek kada je napitak prohlađen. Nikada nemojte sipati med u vrelu vodu, jer toplota uništava enzime i druge hranljive materija meda.

5) Popijte polovinu napitka pred spavanje. Drugu polovinu ostavite u frižideru i popijte ujutru – ali bez prethodnog podgrijavanja.

To je sve! I zapamtite – ovaj recept djeluje samo kada se konzumira na prazan stomak.

Izvor: 24sata.rs/elle.rs

0 komentari:

Objavi komentar