četvrtak, 2. travnja 2015.

Čokoladna torta sa keksom


Sastojci:

oko 600 g keksa (72 komada)
900 ml mleka
3 kesice pudinga od čokolade
5 kašika šećera
250 g margarina

5 kašika šećera u prahu
200 g tamne čokolade
200 g bele šlag kreme
200 ml gazirane vode
oko 200 ml mleka (za natapanje keksa)
1 kašika Nesquik-a ili kakaoa

Priprema:

Prah za puding pomešati sa šećerom, pa uliti deo od 900 ml mleka, a ostatak uliti u šerpu, pa staviti na šporet da se zagreva. Prah za puding sa šećerom razbiti u mleku da nema grudvica, pa uliti u vrelo mleko, sniziti temperaturu i mešati dok se ne ukuva.

 Kad je puding skuvan, skloniti ga da se ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa mu postepeno dodavati ohlađen puding i lepo umutiti. Čokoladu razgrejati, pa dodati u fil i sjediniti. Ovaj fil podeliti na 4 jednaka dela. Šlag kremu umutiti sa gaziranom vodom, pa je podeliti na 5 jednakih delova. U 200 ml mleka dodati kašiku Nesquik-a ili kakaoa, pa zagrejati da bude toplo. Na tacnu za serviranje staviti keks, 3x6 komada, prethodno umakanih u mleko. Preko keksa naneti 1/4 fila, pa preko fila 1/5 šlag kreme. Postupak ponoviti još 3 puta (tako da na ukupno 4 mesta imate keksa, fila i šlaga). Na kraju iskoristiti preostalu 1/5 šlaga za premazivanje stranica torte. Ukrasiti po želji. Ostaviti u frižider da prenoći.

Savet:

Za umakanje keksa se može koristiti i čokoladno mleko, po želji.

1 komentar: