srijeda, 29. travnja 2015.

5 iznenađujućih upotreba paste za zube u kućanstvu



Vjerojatno su mnogi osim za oralnu higijenu pastu za zube koristili i u neke druge svrhe, npr, kao 'kozmetičko' pomagalo za prištiće koje, isušuje uzrokujući njihov brži nestanak. Donosimo vam još 5 maštovitih načina na koje možete iskoristiti pastu za zube



1. Poliranje nakita

Kako bi starom lančiću ili narukvici od srebra ili neke bižuterije dali novi sjaj probajte poliranje s malo paste za zube. Pasta bogata fluoridom može biti vrlo efikasna za čišćenje srebra. Malo paste stavite na nakit i lagano četkajte suhom čistom četkicom za zube. Kada završite nakit isperite u hladnoj vodi, obrišite mekanom krpom i ostavite da se osuši.

2. Čišćenje plastičnih bočica i posuda

Kako bi uštedjeli novac plastične posude koje su poprimile miris probajte isprati s pastom za zube. Uz malo paste miris bi trebao nestati odmah. Isti trik možete probati i s dječjim bočicama.



3. Vraćanje sjaja kromiranim komadima

Kako bi se vaše slavine i sudoperi sjajili dovoljno je malo paste za zube, suha mekana krpa i malo trljanja. Nakon tretmana pastom izgledat će poput novih.



4. Skidanje tragova boje sa zidova

Tragovi bojica na zidovima ne trebaju odmah nužno bojanje. Naime, ukoliko šteta nije velika i na zidu djeca nisu napravila pravo umjetničko djelo od boja, štetu možete sanirati s malo zubne paste. Stavite je malo na spužvu i lagano trljajući odstranite tragove boja.



5. Uklanjanje mrlja od vode s drvenog namještaja

Prije poliranja drvenog namještaja svakako bi bilo dobro odstraniti mrlje od vode koje nerijetko na njemu znaju ostati. Za to će vam odlično poslužiti pasta za zube i mekana krpa. Pastu stavite na krpu, lagano trljajući neestetske mrlje, a potom namještaj ulaštite sredstvom za poliranje drveta.

0 komentari:

Objavi komentar