nedjelja, 12. travnja 2015.

3 napitka koja će ispuhati svaki trbuh




Kombinacija namirnica koju konzumiramo svakodnevno ima veliki učinak na obujam struka, i to ne samo zbog kalorija nego zato što neki zalogaji uzrokuju nadutost. Kako bi s lakoćom 'uskočili' u traperice ili prošlogodišnju pripitu haljinu pomažu mali gutljaji napitaka s ciljanim djelovanjem na nakupljeni zrak u crijevima i usporeni metabolizam, u njihovoj primjeni važno je biti dosljedan nakon čega će rezultati biti itekako vidljivi



1. Hladni čaj od metvice
Metvica smiruje probavne smetnje i pomaže želudcu pri bržoj apsorpciji masnoća. Osim toga zeleni mirisni listići ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Preporuča se tokom dana popiti najmanje dvije šalice hladnog čaja od metvice.

"Zeleni mirisni listići metvice ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit te ekspresno pomažu pri apsorpciji masnoća"

2. Frape od ananasa
Malo kalorija, puno vlakana i veliki postotak vode uz obilje vitamina i minerala odlike su ananasa koji stvara osjećaj sitosti i sprječava prejedanje.
Osim toga ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u probavi proteina i koji poboljšava probavu. Polovicu ananasa izmiksajte u blenderu s dvije žlice lanenog ulja, laneno ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nadutost, popijte tijekom dana umjesto međuobroka.

3. Napitak od tamne čokolade
Tamna čokolada je bogata antioksidansima flavonoidima, opušta žile i poboljšava protok krvi, snizuje krvni tlak i dokazano utječe na tjelesnu težinu.
Naime čokolada s udjelom kakaa od 72 posto smanjuje apetit i zadržava osjećaj sitosti. U blenderu izmiješajte 2 dcl jogurta, dvije žlice meda i 5 dkg tamne čokolade te polovicu banane. S obzirom da je zasitan ovaj napitak je najbolje konzumirati za doručak.

zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar