utorak, 31. ožujka 2015.

Pita sa jabukama i kremom od pudinga sa vanilijom

Sastojci:

500 gr jufke
1 kg jabuka
ulje od soli
50 grama šećera
50 gr griza, mogu i hljebne mrvice


Za kremu:
1 l mlijeka
4-5 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanilije
2-3 kašike maslaca

Način pripreme:

Staviti mlijeko da se kuha zajedno sa šećerom, predhodno od litra mlijeka malo oduzeti i u tom mlijeku razmutiti puding. Skuhati puding i dok je još vruć dodati u njega 2-3 kašike maslaca. Ohladiti puding.
Jabuke očistiti i izrendati, dodati u njih šećer, vaniliju šećer i mrvice.
Jufke podijeliti na dva jednaka dijela. Bitno je jednako podijeliti jufke da bi vam oba sloja jufki bila iste debljine jer između njih se stavlja fil od pudinga. Pomastiti tepsiju uljem i slagati pet jufki koje malo mastite uljem, na petu jufku stavite malo fila od jabuka sad na svaku jufku stavljate po malo fila dok ne utrošite prvi dio jufki. Na prvi poredani sloj jufki stavite cijeli fil od pudinga. Sad preko fila redajte ostatak jufki koje posipate sa jabukama i na kraju na taj sloj slažete pet jufki koje samo mastite uljem. Oštrim nožem ili skalpelom isjecite gornju jufku na željene komade, malo pomastite i pecite na 170 stepeni oko 55 minuta. Kad se pita ohladi pospite je šečerom u orahu.
Recept sa Cool.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar