petak, 20. veljače 2015.

Vaš kolač – lagan a tako ukusan


Sastojci:

Mak tjesto
250 g brasna
1 pr. za pecivo
250 g secera
4 jaja
250 g margarina
250 g kiselog vrhnja
250 g mjevenog maka

Krema:

puding od vanilie
100 g secera
500 ml mljeka
250 g margarina
1 casa (150 g) creme fraiche (zamjena: punomasno kiselo vrhnje)

Glazura

150 g mljecne cokolade
150 g gorke cokolade
1 kasika ulja

Priprema

1. Za mak tjesto: u vecu zdjelu prosijati brasno sa praskom za pecivo, dodati ostale
sastojke i sve mikserom dobro izmiksati. Gotovo tjesto istresti u pleh (30×40) oblozen
pek papirom, poravnati i staviti peci na 180 °C oko 25 min. Vruci peceni biskvit po zelji poprskati sa 3 zlice ruma i ostaviti da se ohladi.
2. Krema: od pudinga, secera i mljeka skuhati puding i ohladiti. U ohladjen puding
umjesati (mikserom) omeksali margarin, izjednaciti kremu i na kraju umjesati creme
fraiche. Istresti na ohladjeni biskvit, poravnati i ostaviti 30 min. u hladnjaku.
3. Glazura: posebno otopiti na pari obadvije vrste cokolade sa uljem i naizmjenice sipati
po kolacu da se dobije marmor muster. Kolac ostaviti da se ohladi i sjeci u zeljeni oblik.



Posluživanje
Ja nisam imala vremena da napravim marmor muster pa sam cokolade zajedno otopila.

0 komentari:

Objavi komentar