utorak, 24. veljače 2015.

SAM SMISLIO DIJETU I SMRŠAO 20 KILOGRAMA: BANANE I HURME SU MU NAJBOLJI SAVEZNICI!


Doktor Kurt Vidhalm kaže da on apsolutno nema ništa protiv ovakve dijete, sve dok se primenjuje uz stručno nadgledanje ljekara

Bernhard Salomon (49) iz Beča se već godinu dana hrani isključivo svježim voćem i povrćem. Za to vrijeme je smršao 20 kilograma, a sada je o svom iskustvu napisao i knjigu.Salomon ne krije da njegov način ishrane zahtijeva mnogo posla. Naime, tokom jedne nedjelje on, između ostalog, u prosjeku pojede 91 bananu, 77 hurmi, 45 plodova manga i 14 glavica zelene salate. Kako bi sve to kupio i donio kući nesebičnu pomoć mu pružaju stanari njegove zgrade.


"Tri do četiri puta nedjeljno odlazim u nabavku na pijacu Našmarkt ili u supermarkete, a u nošenju kupljenih namirnica mi pomažu komšije“, kaže Salomon za dnevni list Hojte.

On naglašava da veliku pažnju posvećuje rasprodajama i akcijama u supermarketima.

"Kad ne bih pazio, dnevno bih na hranu trošio tridesetak eura. Međutim, ako na primjer, namirnice kupujem tokom rasprodaje u velikim marketima, mogu sebi sve obezbijediti i za šest eura“, naglašava Salomon.

Komentarišući Salomonovu dijetu, ekspert za ishranu, doktor Kurt Vidhalm, kaže da on apsolutno nema ništa protiv, sve dok se primjenjuje uz stručno nadgledanje ljekara.

"Ova dijeta jedino nije preporučljiva za djecu“, naglašava doktor Vidhalm za list Hojte.

aura.ba

0 komentari:

Objavi komentar