Sastojci:
Za Podlogu
250 gr Oreo keksa
80 gr maslaca
Za Kremu
350 gr krem sira Philadelphia
60 gr secera u prahu
1 zlica arome vanilija
1 Dolcela zelatina (10gr)
50 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele cokolade
100 gr Oreo keksa
20 ml limunova soka
Za Ukrasiti
3-4 jagoda
3-4 oreo keksa
Priprema:
1. U elektricnoj sjeckalici usitnite Oreo kekse, dodajte omekšani maslac, dobro sjedinite
smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu (ø 23 cm).
2. Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.
3. U posudi pomiješajte krem sir, šecer i aromu vanilije, pridodajte limunov sok. Nekoliko
minuta sve lagano miješajte elektricnom miješalicom.
4. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom. Ostavite oko 10 minuta dok ne nabubri, pa
smjesu zagrijte (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi
5. U slatko vrhnje koje ste zagrijali na sobnu temperaturu, dodajte otopljenu bijelu
cokoladu i postepeno dolijevajte rastopljenu želatinu. Izmiješajte.
6. Dobro izmiješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja s cokoladom tako da se svi
sastojci sjedine i dodajte malo limunove korice i soka od limuna.
7. Kremi dodajte Oreo kekse koje ste prethodno grublje zdrobili rukama.
8. Gotovu kremu prelijte preko ohladene podloge od keksa. Cheesecake stavite u hladnjak
da se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje preko noci.
Posluživanje
Prije posluživanja ukrasite komadicima keksa i narezanim jagodama te neizmjerno
uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar