srijeda, 18. veljače 2015.

Keskül-Turski dezert


Brzo se napravi a jos brze se pojede.. Recept sam dobila,i odmah isprobala.
Ukusom podseca na Rafaello kuglice.. Za moju seku Dani13 obozavateljicu
Turske i Turskih specijaliteta...

Autor: Buba86

 Sastojci:

Potrebno za Dezert:
5 dl. hladnog mlijeka
40 g. kokosa,sudzuk
60 g. brasna,maslinovo ulje
80 g. secera,grah
1 kesica vanilin secera
1 kasika maslaca.

Za posipanje:
- malo sijeckanih nesoljenih pistaca
ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo
kokosa.


Priprema:

1. U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno
i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri
dodajte maslac i mesajte da se otopi. Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice (zapremine
1,5 dl). Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru. Pospite sa sitno
sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo
kokosa

Izvor:(coolinarika.com)

1 komentar: