srijeda, 14. listopada 2015.

Rafaelo torta! Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? Onda je ovo stvar za vas


SASTOJCI

Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 g Kokosova brašna Dolcela


ZA KREMU

7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja

Još potrebno:

12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina

ZA POSIPANJE

50 g kokosova brašna

PRIPREMA

Za biskvit:


1.

Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.

2.

Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

3.

Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.

4.

Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:

1.

Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.



2.

Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

3.

Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.

4.

Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

5.

Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

6.

D O D A T A K:preporučila bi da između mnoštvo komentara pročitate i par koje sam izdvojila po
Posluživanje

Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet

Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar