srijeda, 14. listopada 2015.

Lagan za napravit i ne može da ne uspije – MEKAN,SOČAN – GUMENI KOLAČ


Sastojci

Sastojci za kore :

1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone


Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca

Priprema
1
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore…….
debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
3
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
4
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
5
Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
6
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.
>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..

ukrasiti po želji…
Posluživanje
Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan

2 komentara: