subota, 3. listopada 2015.

Domaći losion od krastavaca. Idealan recept za negu masne i problematične kože lica.Priroda nam je dala sve da svaki dan ostajemo zdravi i lepi, mi samo treba da naučimo da koristimo njene darove.

Domaći losion od krastavaca je spas za masnu kožu lica, jer se efikasno bori sa povećanim sebumom i brižljivo je suši.

Ovaj losion odlično hidrira i tonizira, hrani, ublažava upale, sužava pore i poboljšava ten kože. Savršeno će odgovarati onima kojima su dosadile crne tačke i bubuljice na licu.

Losion od krastavca možete sami pripremiti na vrlo jednostavan način, evo i recepta:

Za pripremu losiona biće potrebni sveži krastavci i alkohol 72% (ili domaća rakija). Najbolje je koristiti domaće krastavce,  na kojima tokom gajenja nisu korišćena hemijska đubriva.

Treba uzeti 1-2 krastavca, oprati, sitno iseckati zajedno sa korom ili izrendati na krupno rende.


Staviti u staklenu ambalažu i preliti alkoholom (rakijom). Proporcija 1:1. Znači, ako imate 1 čašu izrendanih krastavaca, prelijte ih sa 1 čašom alkohola.


Zatvorite poklopcem i ostavite na toplo sunčano mesto na 12-14 dana.


Nakon toga, losion procedite i čuvajte ga u frižideru.


Koristiti losion svako jutro i svako veče, nakon umivanja. Možete ga koristiti i u toku dana za brisanje lica. Primetno poboljšanje nastaje već posle 2-3 nedelje korišćenja.

Ako ste vlasnica normalne ili kombinovane kože lica, ovaj losion će biti idealan za vas, ako ga razblažite sa prokuvanom i ohlađenom vodom (u gotovi losion dodajte istu količinu vode, koliko je korišćeno i alkohola).

0 komentari:

Objavi komentar