subota, 3. listopada 2015.

ČOKOLADNA TORTA.. TEŠKOM MUKOM DOBIVENI RECEPT IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA


Sastojci

Biskvit

    5 jaja
    4 žlice šećera


    1 vanilin šećer
    2 žlice brašna
    2 žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo

Krema

    500 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca
    2 žlice šećera
    500 ml vrhnja za kuhanje
    1 šalica gorke kave
    30 ml ruma
    30 ml orahovca ili kruškovca

Priprema

Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.

U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.

Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.

Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek

0 komentari:

Objavi komentar