ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

NERVOZA U DOMU, BESPARICA I ČESTE SVAĐE: BACITE NAPUKLO POSUĐE I NE REDAJTE CIPELE ISPRED VRATA!


Nervoza u domu, besparica i česte svađe: Bacite napuklo posuđe i ne redajte cipele ispred vrata!
Ukoliko primjećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu, ovi savjeti će vam dobro doći da se otarasite “energetskih vampira”
Samo male izmjene u porodičnom domu mogu da donesu obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svjesni da određeni predmeti  su zapravo “energetski vampiri” koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju, prenosi Lisa.rs.
Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavjetovali smo se sa Feng šui stručnjacima: evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zato što donose negativnu energiju u dom:
1. Prljava garderoba u uglu sobe
Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng šui stručnjak upozorava kada je primijeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mjestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gdje će se odlagati prljava garderoba za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.
2. Cipele poredane ispred vrata
Bez obzira da li su poredane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu, ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su cipele prljave.
3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga
Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju Feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće lošu energiju.

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše
Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup, ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.
5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera
Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, međutim Feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.
6. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene ka vama, objašanjavaju Feng šui stručnjaci.
7. Skromne porcije pirinča u tanjiru
Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najprije važi za pirinač. Po Feng šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte, pa odneste onima koji su gladni.

0 komentari:

Objavi komentar