srijeda, 26. kolovoza 2015.

JEDNOSTAVNO I BEZ PEČENJA: GRIZ UŽITAK


Nemate puno izbora kad ga probate: morate reći ‘mmmmm’ ... i uživati :)
Sastojci

Svijetli dio:

 cca 4 dl mlijeka
 1 žlica smeđeg šećera
 1 žlica bijelog ruma
 3-4 žlice griza
 cca 3 žlice kokosovog brašna
Tamni dio:

 cca 4 dl mlijeka
 1/2 žlice smeđeg šećera

 100 g tamne čokolade
  (ovdje s 85 % kakaa)
 3-4 žlice griza
 1 žlica bijelog ruma
Još potrebno:

 cca 2 koluta ananasa
  (svježeg ili iz kompota)
 za posipanje kokosovo brašno
Priprema

Ukoliko je potrebno, očistite ananas i narežite ga na komadiće (ili ga ocijedite iz konzerve). Pristavite za kuhanje prvu količinu mlijeka, ruma i šećera.
U vruće mlijeko umiješajte griz, uz miješanje skuhajte te u vruće umiješajte ribani kokos. Ulijte u kalup obložen pek papirom.

Pristavite drugu količinu mlijeka, ruma i šećera. U međuvremenu utisnite okomito komadiće ananasa u svijetli dio (cca do pola).
Toplom mlijeku dodajte razlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi – moja preporuka je da nemate cijelo vrijeme smjesu na vatri već da je po potrebi maknete, da vam ne zagori. Kada se čokolada rastopi, umiješajte griz i kuhajte cca 2-3 minute (tj. koliko grizu treba da se skuha).
Prelijte preko svijetle smjese, tako da zapuni sve rupe između ananasa i prekrije ga.
Kada se prohladi, desert stavite u hladnjak i dobro ohladite. Pažljivo ga izvadite iz kalupa i po želji pospite ribanim kokosom.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar