ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

ĆORAVI BUREK


  Ne znam zasto su mu dali ovo ime, puno bolje bi mu stajalo ime: NAJBOLJI BUREK!
Sastojci
     500 gr tankih kora
     300 gr mljevenog mesa
     300 gr krumpira sjecenog na sitne kockice
     1 veca glavica luka
    Zaljev
     2 dcl vode
     2 dcl ulja
     malo soli
     malo bibera

Priprema

    U tri posude sloziti: u jednu mljeveno meso, u drugu krumpir sjecen na sitne kockice i u trecu sitno sjeceni luk.
    Napraviti zaljev od vode i ulja, staviti po ukusu soli i bibera.
    Staviti 2 rasirene kore, po njima posuti meso, krumpir i luk i zlicom poprskati zaljevom. Zatim uviti burek u rolnu i staviti u podmazanu tepsiju.
    Ponoviti dok se ne utrosi sav materijal. Ispadnu odprilike 4-5 bureka i potrosi se pola zaljeva.
    Staviti peci na jacu vatru i poslije smanjiti i peci do rumene boje.
    Zaljev
    Ispeceni burek poprskati sa ostatkom zaljeva, pokriti krpom, ostaviti da odstoji oko 15 minuta.
    Poslije toga sjeci mlako i servirati sa jogurtom.
    Izvor:  www.coolinarika.com

1 komentar: