ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Pekarske kifle


Mirisne, tople kiflice....recepata nikad dosta za fina peciva!:))

Autor: mignonne

Sastojci
Za 36 kiflica
1 kg mekog brasna
1 paketic kvasca
2 kasicice soli
1/2 l mleka
200 g masti ili margarina
0,5 dl ulja
1 jaje
2 dl kiselog mleka
3 kasike secera
Za premazivanje i dekoraciju
1 jaje
susam ili kim

Priprema

1. Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati po kasicicu secera i brasna i ostaviti
da ispuni solju.
2. Od brasna, pripremljenog kvasca i svih navedenih sastojaka zamesiti srednje meko
testo, ako je potrebno dodati jos malo brasna. Ostaviti da odmara 30 minuta.
3. Testo podeliti na 36 loptica, pa svaku razviti u obliku elipse i zaviti kiflicu. Dok se zavija
kiflica, testo prema spoljnim krajevima blago razvuci prstima., slika .
4. Redjati u podmazan pleh, premazati umucenim jajetom i posuti susamom ili kimom po
zelji.
5. Neka odmaraju jos 10-15 minuta dok se pecnica ne zagreje. Peci na 200 C dok lepo ne
porumene.

0 komentari:

Objavi komentar